kerstattentie personeel

Brievenbusdoosjes, aanbellen niet nodig

Met brieven versturen gaat het al een tijd een stuk minder. De e-mail lijkt de slag voorgoed gewonnen te hebben. Een mooie vakantie ansicht gaat dan nog wel eens mee met de post. En kleine oplevingen zijn te zien rond Valentijn. Maar echte brieven gaan tegenwoordig langs digitale weg van afzender naar ontvanger. Dat is ook logisch want zo kun je meteen links, foto’s of andere bijlagen meesturen. Maakt niet uit hoeveel, want je hoeft toch geen postzegels te plakken. Zijn brievenbussen langs de weg, in of naast de voordeur of als postaal opvanghuisje op paal in de tuin dan nog meer dan decoraties? Met andere woorden: worden ze nog wel benut? Waren er geen brievenbusdoosjes?

Kleine zaken mogen in de brievenbus

Met de teloorgang van briefpost is er als contrast ook een hausse ontstaan. En die is veroorzaakt door toenemende online verkopen. Want hoewel je achter de computer bestelt, moet het feitelijke product wel naar je toe komen. En meestal gebeurt dat niet via een internetkabel. Fysieke producten gaan mee met de post en pakketbezorgers zoals DPD , DHL en GLS, op weg naar de ontvanger. Wat dit met de brievenbus te maken heeft? Nou, veel pakketten moeten inderdaad aan de deur afgegeven want die passen bij lange na niet door de brievenbus gleuf. Dat houdt op bij zo’n 3 cm dikte. Alleen zijn er ook genoeg bestellingen die plat zijn, of vrij klein en dan kunnen ze wel door de brievenbus.

Brievenbusdoosjes zijn speciaal gemaakt voor de brievenbus

Ook kleine zaken hebben bescherming nodig onderweg. Een papieren envelop volstaat dan niet. Een duur geheugenkaartje voor je fotocamera of een breekbaar item heeft een hardere verpakking nodig. En daar zijn dan brievenbusdoosjes helemaal voor gemaakt. Die vallen binnen de afmetingen voor zogenaamde brievenbuspost (38 x 26,5 x 3,2 cm). En het zijn vaak de gewone postbezorgers en niet de pakketbezorgers die ze afleveren. Dat is heel handig want je hoeft er dan niet voor thuis te blijven. Of zo’n pakketje bij een of ander centraal bezorgpunt af te halen. 

Kostenbesparing

Heb je artikelen die goed door de brievenbus passen? Dan vormen brievenbusverpakkingen ideale dozen. Want je bespaart dan ook op prijs. Een brievenbusdoos tot 2 kilo kun je bij PostNL al versturen vanaf € 4,10. Als je wel eens een zwaar bepakte postbode ziet fietsen, begrijp je dat de post soms wel wat te verduren krijgt; alleen al wanneer de postbode de fiets (en een hele hoop post) tegen een hekwerk drukt om af te gaan leveren. Gelukkig zijn brievenbusdoosjes van stevig golfkarton en hebben ze beschermende randen.

Brievenbusdoosjes van gras?

Brievenbusdoosjes zijn verkrijgbaar met een klepsluiting of met een zelfklevende sluiting. Je kunt ze ook van graskarton kopen. Die zijn niet helemaal van papier maar deels van gras gemaakt. Bij honderd procent gras zou je geen stevige dozen krijgen. Door doosjes van graskarton te kopen, ben je duurzaam bezig. De meeste doosjes zijn in handig A4 of A5 formaat. Er passen dus goed grote of kleine boeken in, ook omdat die meestal niet dikker zijn dan 3 cm.

Ga naar Webshop.viv.nl om direct te bestellen en begin met inpakken!